Rodjendani-ideje.com

proslava rođendana, ideje i savjeti

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

 

Svjećice za tortu

Svjećice za tortu rođendanStavljanje svjećica je navodno počelo kod ranih Grka koji su stavljali svjećice na tortu kako bi iznosili ponude božici Mjeseca-Artemide. Zapaljene svijeće uz rub torte sjale su poput mjeseca. Nijemci koji su se usavršili u umjetnosti svijeća , postavljali su svijeće na tortu ali iz vjerskih razloga.


Obično bi stavili veliku svijeću u sredinu torte što je simboliziralo "Svjetlost Života". Stručnjaci kažu da je običaj stavljanja svjećica nastao zbog ljudskog vjerovanja da bogovi žive na nebu te su mislili da svjetlost svjećica šalje signale i molitve Bogu. Druga vjerovanja su da osoba kada zaželi želju u istom trenutku mora puhati u svjećice što bi bio signal/poruka  primljena od strane boga te bi odgovorio na molitvu.

Sve pa čak i danas ljudi su još praznovjerni kada je riječ o rođendanskim svjećicama. Slavljenik/slavljenica na svoj rođendan puše u svjećice i po tiho zaželi želju te se kaže da ako slavljenik uspije ugasiti sve svjećice u jednom dahu da mu se želja ispunjuje. Još jedno uvjerenje govori da se želja koju je slavljenik zaželio neće ispuniti ukoliko kaže svim ostalim ljudima. Nekoliko Latino kultura je promatralo zanimljivu ceremoniju svijeća-rasvjeta od djevojke koja je napunila 15 godina.

Vjerska ceremonija je održana u crkvi te označava prijelaz djevojke u odraslu osobu. Danas rođendanske svjećice dolaze u raznim novim stilovima i dizajnu. Broj dostupnih svjećica na tržištu je toliko velik da ih ima dovoljno za svu djecu. Oblik broja svjećica se koristi kada želite označiti broj godina koje je osoba proživjela.

Crtani filmovi oblikovani u svjećice su vjerojatno najveći dio koji bi trebali poštivati u današnje vrijeme. Također postoje jestive svjećice koje se rade od sojinog ulja.


Preporuka:

Let balonom - Čarobno iskustvo koje barem jednom u životu morate probati. E pa stigao je taj dan :)

Postani pilot - Sva istraživanja slažu se u jednome. Pilot je najcool zanimanje u svemiru. Postani pilot na jedan dan

Postani pastir - Zrmanja, pastiri, koze, prekrasna priroda, domaća klopa, sir, ma čista uživancija...

Poklonite ružu - Poklonite joj samo njenu jedinstvenu ružu, koju može posaditi i gledati kako raste...

Za mamu i bebu - Drage mame pravo je vrijeme da počnete trenirati i opet se vratite u formu.

Personalizirana bajka