Rodjendani-ideje.com

proslava rođendana, ideje i savjeti

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

 

Igre za dječji rođendan - kako zabaviti djecu na rođendanu

Igre za rođendaneS obzirom da se Vaš klinac sa svojim prijateljima neće svaki put zadovoljiti sa istim igrama za rođendan, trebali bi unijeti malo promjena. Djeca kroz igru razvijaju inteligenciju i maštu te kroz svakakve zanimacije i igre i Vi možete primijetiti koji su mu afiniteti kao: sport, glazba, crtanje i sl. Nije dobro djecu upisivati na baš svaki hobi, s toga na ovaj način možete naučiti nešto o svome mališanu, a i zabaviti se sa djecom općenito.


Klinci vole "Facepainting" i "potragu za blagom". Facepainting je igra u kojoj Vi djeci oslikavate lica po određenoj šabloni ili im date da se međusobno oslikavaju. Potraga za blagom je pak isto vrlo popularna među klincima, ostavite im simbole po kući/sobi na taj način da jedan simbol upućuje na drugi.

Blago mogu biti slatkiši, razne plišane igračkice. Sjećate se glazbene stolice, plesa s balonima ili zaleđenog plesa? Djeca uživaju igrajući se uz glazbu, a i Vi sami ste se nekoć igrali tako, i jako dobro znate da takve igre ne mogu zastarjeti. Glazbena stolica je igra gdje se pušta muzika te kad ju zaustavite svi moraju sjesti i uvijek je jedna stolica manjka, a tko ne uspije sjesti ispada.

Igra završava pobjednikom koji u borbi protiv dvojice sjedna na zadnju stolicu.  Zaleđeni ples je igra u kojoj jedan mališan odredi figuru u koju će se ostali pretvarati. Uzmimo primjer ponija, kada muzika stane svi moraju ostati u tom položaju. Odabir najbolje figure procjenjuje onaj koji je figuru i odabrao te onda zadaje novu figuru.

Karaoke su isto fora među klincima te ako ih imate djeca će se sigurno jako veseliti. U slučaju da su djeca starija dajte im da igraju "paukovu mrežu", igra se tako da se mališani podijele u dvije grupe: paukove i muhe. Svaki pauk ima svoju muhu osim jednoga, onaj koji nema muhu mora namignuti drugoj muhi dok njen pauk ne gleda te ona mora pobjeći.

Naravno, pri tome je njezin pauk ne smije zgrabiti, jer ako ju zgrabi tada onda ostaje gdje je i bila, a ako ju ne zgrabi onda muha postaje pauk koji namiguje. Također organizirajte kviz koji je primjeren njihovoj starosti, pa ih podijelite u grupe. Djeca obožavaju igre u kojima se mogu natjecati.

Za ideje će vam pomoći savjeti aktivnosti dječji rođendan. ili se odlučite na tematske prosalve rođendana i ogranizirajte klincima odličan provod uz paintball rođendan      ili nogometni rođendan ili dinosauri tematski rođendan


Preporuka:

Let balonom - Čarobno iskustvo koje barem jednom u životu morate probati. E pa stigao je taj dan :)

Postani pilot - Sva istraživanja slažu se u jednome. Pilot je najcool zanimanje u svemiru. Postani pilot na jedan dan

Postani pastir - Zrmanja, pastiri, koze, prekrasna priroda, domaća klopa, sir, ma čista uživancija...

Poklonite ružu - Poklonite joj samo njenu jedinstvenu ružu, koju može posaditi i gledati kako raste...

Za mamu i bebu - Drage mame pravo je vrijeme da počnete trenirati i opet se vratite u formu.

Personalizirana bajka